“Bij Clarins staat uw welzijn en schoonheid hoog in het vaandel, vroeger en nu nog steeds.”  Dr. Olivier Courtin-Clarins

Professionalisme, aandacht, respect: de waarden van een familie met een passie
Clarins komt voort uit liefde. Uit liefde en respect van Jacques Courtin-Clarins voor de schoonheid van de vrouw. In 1954 opent hij zijn eerste schoonheidsinstituut in Parijs. Dit is meteen een succes. Vandaag de dag is Clarins Europees marktleider op het gebied van exclusievehuidverzorging en heeft zij wereldwijd miljoenen trouwe klanten. Aan de basis van dit succes ligt de wil van de oprichter en zijn zonen, Christian en Olivier, om vrouwen de beste producten en de beste zorg te bieden, uitgaande van de drie kernwaarden, professionaliteit, aandacht en respect.

Clarins, een pionier op het gebied van natuurlijke schoonheid
Al vanaf de start werkt Clarins zoveel mogelijk met natuurlijke extracten en combineert zij de principes van aromatherapie en fytotherapie. De allereerste producten van Clarins waren de gezichts- en lichaamsoliën van 100% pure natuurlijke extracten, gecreëerd voor de verzorging in het schoonheidsinstituut. Het zijn nog steeds de juweeltjes van het merk.

Clarins werkt nauw samen met Jean-Pierre Nicolas, etnofarmacoloog bij de vereniging Jardins de Monde. Deze reist de hele wereld rond op zoek naar zeldzame planten. Zo bestudeert Clarins constant nieuwe planten, zodat zij vrouwen het allerbeste op schoonheidsgebied kunnen bieden.

Doeltreffende aanbrengmethoden van Clarins
50 jaar ervaring in de verzorgingspraktijk van het schoonheidsintituut, 50 jaar ervaring op het gebied van schoonheidsproducten met plantenextracten: dankzij deze unieke ervaring kon Clarins aanbrengmethoden en samenstellingen ontwikkelen die de werking van de plantenextracten versterken. De aanbrengmethoden die wij vrouwen aanleren, zijn direct geïnspireerd op de professionele methoden van het ‘Institut Clarins’ en worden volledig handmatig uitgevoerd. Deze vormen een verlengstuk voor een optimaal gebruik van de Clarins-producten thuis.